Anne Frank beeld tijdelijk verplaatst

Dinsdag, 29 november 2023 – Vanwege het groot onderhoud dat Witte Bouw het aankomende anderhalf jaar aan de Westertoren gaat uitvoeren, en het creëren van de bouwplaats op de hoek van de Prinsengracht en de Westermarkt, hebben wij in samenspraak met de Gemeente Amsterdam en de Anne Frank Stichting het Anne Frank beeld verplaatst.

Dit hebben wij samen met het Amsterdamse bedrijf Wagelaar BV uitgevoerd. Het Anne Frank beeld heeft Witte Bouw op de Westermarkt tijdelijk ongeveer dertig meter in dezelfde lijn naar rechts op het plein verplaatst. Na het groot onderhoud aan de Westertoren, medio juni 2024, verplaatsen wij het Anne Frank beeld weer terug naar de oorspronkelijke plaats.

Op de linker afbeelding ziet u hoe het beeld erbij stond vóór de verplaatsing. Het beeld is vervolgens ingepakt en verplaatst. Op de rechter afbeelding ziet u hoe de lege plek eruit zag vóórdat de bouwplaats gerealiseerd was. Op die oorspronkelijke plek komt het beeld medio juni 2024 weer terug te staan.

Het is een stuk historie dat we hebben geschreven met de tijdelijke verplaatsing van het beeld. Op de afbeelding hierboven ziet u het Anne Frank beeld op de nieuwe, tijdelijke plek. Waar vindt u dat het beeld beter tot haar recht komt?

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws