Staalconstructie om de Westertoren

Maandag, 12 december 2022 – Witte Bouw is samen met Volger Konstruktie uit De Rijp gestart met het aanbrengen van de stalenkrans rondom de Westertoren. Hier wordt vervolgens begin januari in 2023 de gehele steiger op geplaatst.

Op de afbeelding hierboven ziet u de werkzaamheden van het monteren van de stalenkrans rondom de gehele toren. Het doel van de krans is dat de steiger niet rechtstreeks in verbinding met de toren hoeft te staan, waardoor de toren niet onder druk komt te staan.

Uiteindelijk creëren we over de pastorie een stalen brug om via onze bouwplaats op de Westermarkt naar de toren te komen. Op deze manier zorgen we ervoor dat het verkeer over de Prinsengracht, gedurende het groot onderhoud aan de Westertoren, zo min mogelijk gestremd wordt.

Het staal is via het water aangevoerd naar de locatie. Dit ziet u terug op de foto’s hierboven. Ook hiermee konden we ervoor zorgen dat de startwerkzaamheden in de beginfade van dit project zo min mogelijk voor oponthoud hoefde te zorgen.

Indrukwekkend? Dat vinden wij ook! Houd ook de rest van het nieuws over de Westertoren in de gaten of bent u geïnteresseerd in wat wij nog meer doen?

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws