Monument restauratie

Of het nu gaat om het onderhoud of een ingrijpende restauratie aan uw monument, u wilt met een vakman in zee.

Witte Bouw heeft jarenlange ervaring met de restauratie van rijksmonumenten, gemeentelijke of provinciale monumenten en met panden met een beschermd stads- of dorpsgezicht.

Vraag Offerte aan Bekijk Restauratie Portfolio

Erkend Restauratie bouwbedrijf

Witte Bouw behoort tot een selecte groep experts die het certificaat ‘Erkend Restauratie Bouwbedrijf’ mag voeren. Daarmee bent u verzekerd van goed en ambachtelijk vakmanschap.

Onze medewerkers hebben actuele vakkennis en werken altijd veilig. Daarnaast worden ze regelmatig bijgeschoold op het gebied van restauratietechnieken, bouwstijlen en historische materialen.

Een schoolgebouw, een kerk, een gevel of een heel huis restaureren? We doen het graag en al heel wat jaren. Bekijk hier ons uitgebreide portfolio.

Meer over Restauratie

Herbestemmen en verduurzamen

Veel kerken, fabrieken of schoolgebouwen zijn hun oorspronkelijke functie verloren.

Maar gelukkig krijgen dit soort panden steeds vaker een nieuwe bestemming. Door onze jarenlange ervaring met restauratieprojecten weten we wat vandaag de dag aan comforteisen wordt gevraagd, maar ook hoe we duurzame materialen kunnen toevoegen.

Om zo snel mogelijk inzicht te krijgen, doen we al tijdens de offertefase een bouwkundige opname. Zo heeft u snel inzicht waar we kunnen verduurzamen en welke cultuurhistorische waarden behouden kunnen worden.

Natuurlijk wilt u uw pand in goede conditie houden. Daarom zijn we, naast restaureren, ook gespecialiseerd in het onderhouden van (monumentale) gebouwen.

Vraag Offerte aan

Kosten, vergunningen en subsidies

Wij maken graag realistische plannen. Daarom werken we al tijdens de offertefase een uitgebreide kostenopgave uit.

Zo besteden we uw en onze tijd efficiënt en voorkomen we tegenvallers tijdens de restauratie.

Zo’n kostenspecificatie helpt enorm om de haalbaarheid van het project te bepalen. Ook adviseren we u graag over welke vergunningen u moet aanvragen en of u aanspraak kunt maken op eventuele subsidies.

Nieuwgierig hoe de restauratie van uw pand gaat uitpakken? Vraag hier een offerte aan. Let op, onze offertes zijn realistisch, compleet en transparant.

Erkend Restauratie Bouwbedrijf

Witte Bouw is lid van de Vakgroep Restauratie en is aangesloten bij de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg.

Die erkenning krijg je niet zomaar, dus daar zijn we maar wat trots op.

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) monument

Bij de restauratie van een monumentaal pand komt vaak meer kijken dan van tevoren gedacht. Niet alleen kozijnen, ramen en deuren kunnen monumentaal zijn.

Ook de kapconstructie, dakgoten, het metsel- en voegwerk, stuc- en schilderwerk, de fundering, balklagen en installaties zijn onderdeel van het erfgoed en vragen om een specialistische aanpak.

Daarom is het slim om meteen een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) door ons op te laten stellen. Voorbereid zijn op toekomstige investeringen geeft rust en tegelijkertijd financieel overzicht.

Zo weet u zeker dat uw cultureel erfgoed lange tijd intact blijft.

Neem Contact op over MJOP

Restauratie projecten

Ontdek onze laatste restauratie projecten.

Alle Restauratie Projecten
Groot onderhoud Nieuwe Herengracht

In opdracht van Stichting HEBE...

Speciale vondst in het Barlaeus Gymnasium

Als er één ding zeker...

Restauratie entree Barlaeus Gymnasium Amsterdam

De architect had in samenspraak...

Groot onderhoud aan de Wester-Amstel

De Wester-Amstel is de oudste...

Herstel metselwerk achtergevel Brouwersgracht

Hier hebben we een renovatie...

Restauratie kerk de Krijtberg Amsterdam

Voor de kerk de Krijtberg...