Over ons

Bij Witte Bouw doen we meer dan alleen mooie bouwprojecten uitvoeren. We creëren oplossingen en zijn proactieve meedenkers. Bovendien zijn we snel en duidelijk in onze communicatie. Altijd.

Over Witte Bouw

Onze medewerkers zijn vakmensen met liefde voor het vak en met oog voor detail. We kunnen op elkaar bouwen en lachen ook vaak. En door voldoende tijd te steken in het opstellen van een offerte is die altijd realistisch en volledig. Zo voorkomen we meerwerk.

Onze opdrachtgevers zijn doorgaans bedrijven, particulieren, VvE’s en overheidsinstellingen. Maar ook werken we vaak in opdracht van architectenbureaus, constructeurs, stedenbouwkundigen of exploitanten van onroerend goed.

Witte bouw restauratie usp

Restauratie

Witte bouw renovatie usp

Renovatie

Witte bouw onderhoud usp

Onderhoud

Witte bouw niewbouw usp

Nieuwbouw

Da's een feit

$

Al sinds 1932 expert in restauratie, renovatie en onderhoud.

$

Ervaren medewerkers door vakkennis en opleiding.

$

Proactief, oplossingsgericht en realistisch.

$

Gecertificeerd Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB).

$

Heldere communicatie om 't werk goed te begeleiden.

Waarom u kiest voor Witte Bouw

Naast dat we zijn aangesloten bij de Stichting BouwGarant, behoren we ook tot een selecte groep bedrijven die het certificaat Erkend Restauratie Bouwbedrijf mag voeren. Die erkenning krijg je niet zomaar.

Daarom investeren we voortdurend in onze medewerkers via scholing en bijscholing waardoor we altijd kwaliteit kunnen leveren. Naast het herstellen en renoveren van historische panden, zetten we ons ook in voor het behoud van cultureel en religieus erfgoed in Nederland.

Witte Bouw is daarom begunstiger van Vereniging Hendrick de Keyser, Stadsherstel Amsterdam en de Vereniging van beheerders van monumentale kerkgebouwen in Nederland (VMBK)

Onze geschiedenis

Foto: Oude locatie Witte Zonen BV (Jacob van Lennepkade 398) d.d. 23-05-1969.

De geschiedenis van de bouw ondernemersfamilie Witte

Bij Witte Bouw zijn we trots op onze rijke en langdurige bouwgeschiedenis, dat het bouwen ons in het bloed zit, is meer dan duidelijk. Generaties lang staat de familie Witte voor het mooier maken van Amsterdam en zijn omgeving. 

Van een timmer- en aannemersbedrijf in het hart van Amsterdam tot een gespecialiseerd bouw- en aannemersbedrijf in restauratie van erfgoed en renovatie/transformatie, gevestigd op het voormalige NDSM terrein in Amsterdam Noord. Nog altijd met liefde voor het vak en oog voor detail. 

Alweer bijna een eeuw geleden

Bijna 100 jaar geleden begon Andries Witte zijn timmer- en aannemersbedrijf aan de Da Costakade. Andries Witte werkte als timmerman bij firma Stoeve en nam dit bedrijf in 1932 over. 

Later vestigde hij een werkplaats op de Jacob van Lennepstraat 100. In 1959 namen zijn twee zonen Henk en Tom Witte deel in dit bedrijf. Zijn derde zoon Dries emigreert naar Australië. Dries en zijn kinderen zijn ook in Australië nog steeds actief in de bouwwereld.  

Recentelijk zijn er bij de Australische tak nog blauwdrukken in een boek van een Amsterdamse grachtenpanden gevonden, waar ze toen der tijd aan het werk waren. Dit geeft aan dat de familie Witte al generaties lang de binnenstad aan het restaureren is. 

Bij het pensioen van Andries Witte nemen de twee zonen Henk en Tom Witte het bedrijf over en starten een werkplaats en kantoor onder de naam Witte Zonen Bouwkundige Aannemers in de Jacob van Lennepkade 398 in Amsterdam-West.  

Start Witte Bouw- en Aannemersbedrijf

In 1993 startte een van de twee zonen van Henk Witte, Eric Witte, zijn bedrijf Witte Bouw- en Aannemersbedrijf aan de Kropaarstraat 3 in Amsterdam. In 1999 betrekken zij een geheel nieuw gebouwd bedrijfspand aan de Monitorstraat 21-23 op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam Noord. 

In de daaropvolgende jaren groeit Witte Bouw met de uitvoering van prachtige en spraakmakende projecten naar een team waar we zeer trots op zijn. 

Stokje doorgeven

Na 25 jaar was het tijd om het stokje door te geven aan een nieuw directielid, Jordan Huivenaar. Nadat Jordan in 1996 is begonnen als leerling-timmerman, groeide hij door tot de directeursfunctie in 2019.

Witte Bouw groeit nog verder en er komen aansprekende projecten zoals de restauratie van de Westertoren bij in ons portfolio. Begin 2023 wordt de nieuwe dakopbouw gerealiseerd bovenop het pand aan de Monitorstraat en zo is het bedrijf weer geheel gereed voor de toekomst met een mooie grote kantine, extra werkplekken en nieuwe vergaderruimte. Het gehele bedrijfspand is ge-upgrade en kan weer jaren mee. 

Vierde generatie bouwbedrijf

In 2024 treedt Roy Witte (zoon van Eric Witte, kleinzoon van Henk Witte en achterkleinzoon van Andries Witte) toe tot de directie van Witte Bouw- en Aannemersbedrijf B.V. Hij is daarmee de vierde generatie in de bouw ondernemers familie. 

Witte Bouw specialiseert zich al vanaf het begin in de restauratie en draagt als één van de weinige bedrijven in Amsterdam de gecertificeerde titel Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB). Zo is ’t VOC-schip, Barlaeus Gymnasium, kerk de Krijtberg, de Utrechtse poort en de Westertoren een kleine greep uit het repertoire waar het bedrijf tot nu toe aan heeft mogen werken.