22 november 2022 | Groot Onderhoud Westertoren | Witte Bouw

De Westertoren, eigendom van de gemeente Amsterdam, komt vanaf januari 2023 tot half 2024 in de steigers te staan, omdat de toren groot onderhoud nodig heeft voor haar behoud. Medio december beginnen de voorbereidende werkzaamheden.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam gaan wij, Witte Bouw & Aannemersbedrijf B.V., als ‘Erkend Restauratie Bouwbedrijf’ het groot onderhoud van de Westertoren uitvoeren.

Welk groot onderhoud gaat plaatsvinden?

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een steiger rondom de volledige toren. Het uithakken en vernieuwen van het voegwerk en divers metselwerk, het (gedeeltelijk) vervangen van het loodwerk, vervangen/vernieuwen van het frame voor het carillon, revisie van de klokken, schilder- en stucwerk en diverse herstelwerkzaamheden.

Het carillonframe, waaraan de torenklokken hangen, is verroest en wordt vervangen. Dit betekent dat de Westertoren enige tijd niet zal klinken. Verder wordt de ophanging van de luidklokken gereviseerd. Er is dan tijdelijk geen klokkengeluid of carillon te horen. Ook wordt de verlichting verduurzaamd. De kerk blijft tijdens het onderhoud in gebruik maar de toren is niet toegankelijk.

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws