Inspecteur Gebouwd Erfgoed, Léon van Berkel

17 maart 2022 – Alweer een reden om zo trots als een pauw te zijn op onze restauratie professional Léon van Berkel. Op 17 februari 2022 behaalde hij zijn diploma voor de opleiding Inspecteur Gebouwd Erfgoed!

Wat het vak ‘Inspecteren’ speciaal maakt, is dat er veel achtergrondkennis en ervaring bij komt kijken. Het is vooral gericht op de fase die voorafgaat aan onderhoud of restauratie. “Als inspecteur moet je van zowel een 19de-eeuwse boerderij, oude bunkers, stadsmuren, als een middeleeuwse kerk alle bouwkundige onderdelen kunnen benoemen. Belangrijk is het leren herkennen van schades en hun mogelijke oorzaak”, legt docent Wilfred Mengerink uit (NCE erfgoedopleidingen, 2022).

Deze opleiding is samengesteld door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE), in samenwerking met MonumentenwachtNL, de Vakgroep Restauratie, de Federatie Grote Monumentengemeenten, de Vereniging Architecten werkzaam in de Restauratie en de Vereniging van Adviesbureaus Monumenten. Medestudenten waren onder andere werkzaam bij de Monumentenwacht in verschillende provincies en bij verschillende bouw- en aannemersbedrijven.

Het is goed om te zien dat het restauratie vakgebied door middel van kennis en opleiding naar een steeds hoger niveau wordt gebracht. Witte Bouw stimuleert dan ook het personeel om zichzelf steeds te blijven ontwikkelen binnen hun vak. Kwaliteit staat bij ons enorm hoog in het vaandel. Witte Bouw is een Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB) en lid van de Vakgroep Restauratie.

Léon, van harte gefeliciteerd met het behalen van deze prachtige mijlpaal!


Fotograaf: René van den Burg, 18-2-2022.

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws