Samenwerking met het Berlage Lyceum

Woensdag, 24 november 2021 – Wij zijn blij onderdeel uit te mogen maken van zo’n nuttig project en samenwerking met de middelbare school. We hopen de leerlingen een volledig beeld mee te kunnen geven van wat er allemaal bij een bouwproject komt kijken en zijn blij dat we ze op een realistische manier kunnen laten proeven aan het vak…

Witte Bouw en het Berlage Lyceum slaan de handen ineen om leerlingen te enthousiasmeren en te laten zien hoe leuk werken in de bouw werkelijk is. Vier gedreven mavoleerlingen kregen een verdiepende opdracht om de binnenplaats van een monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam te ontwerpen. De binnenplaats moet geschikt worden voor kantoormedewerkers om lekker te kunnen lunchen, ontspannen of bijvoorbeeld te vergaderen.

De kantoorruimtes in het pand worden momenteel door Witte Bouw gerenoveerd en gemoderniseerd. Ook heeft Witte Bouw op de binnenplaats een grote houten vlonder en tuinhuis gerealiseerd, waar de leerlingen nu dus hun ideeën op los mogen laten. Ze zijn onder begeleiding van projectleider Roy Witte van Witte Bouw begonnen met de opname van het werk. Hiervoor kregen ze lege plattegronden, waarbij ze zelf de afmetingen mochten inmeten met behulp van de laser.

Er zit ook een wedstrijdelement in de opdracht. Zo wordt het beste plan voorgelegd aan de werkelijke opdrachtgever, dus wij zijn heel benieuwd naar de resultaten en natuurlijk wat de inspanningen uiteindelijk teweeg mogen brengen. Om de plannen zo realistisch en compleet mogelijk te houden, maken de leerlingen namelijk ook een kostenberekening bij hun voorstel.

NB: Deze foto is genomen nog voordat de 1,5 m. maatregel geldde.

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws