Restauratie Specialist Sander Lenting

Donderdag 28 juli, 2022 – We hebben weer goed nieuws, want ons personeel is bloedfanatiek. Zo heeft onze restauratie timmerman, Sander, deze maand zijn diploma Specialist Restauratie Timmeren in ontvangst mogen nemen. Daar zijn we enorm trots op. De opleiding wordt georganiseerd door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) met het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en duurde twee jaar, waarin hij heel wat vakkennis rijker is geworden.

Tijdens de opleiding is o.a. veel aandacht besteed aan de kennis rondom historische bouwstijlen, terminologie en geschiedenis van verschillende soorten gebouwen. Aan de hand daarvan kunnen ze nu onderbouwen en beoordelen wat wel en niet goed is aan een restauratie-ingreep. “Je leert in dezelfde taal te spreken als een restauratie-architect of monumentenwachter” aldus Sander zelf. Nadat hij al jarenlang als timmerman werkte, wilde hij zich graag verder specialiseren in het vak. Door zijn liefde voor het erfgoed, belandde hij twee jaar geleden bij ons als erkend restauratiebouwbedrijf in Amsterdam. Dat hij voor de opleiding helemaal naar Arnhem moest reizen, was het voor hem blijkbaar allemaal waard (Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, 2022).

En voor ons is Sander’s prestatie natuurlijk ook meer dan waardevol. We proberen ons personeel steeds te stimuleren om door te blijven leren, om zo onze kwaliteit hoog te houden en onze werknemers te enthousiasmeren om zichzelf te blijven ontwikkelen. We zijn dan ook benieuwd wat Sander nog meer in petto heeft en wat zijn vervolgambities zijn. Maar voor nu willen we hem vooral feliciteren met zijn diploma Specialist Restauratie Timmeren. Proficiat!

Fotografie: Jacques Kok

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws