Monumentale dubbele deuren verbreden

Voor een groot restauratieproject hebben we de originele koetsdeuren in ere mogen herstellen. Van vier deuren hebben we het aangetaste hout hersteld, maar daarbij we hebben ook een grote dubbele deur in zijn geheel mogen verbreden…

Woensdag, 8 december 2021 – We maken het niet vaak mee om zulke grote monumentale deuren te verbreden. De originele deuren hadden een indeling met 3×2 frames, gerangschikt naast elkaar zoals te zien is op de foto’s. Omdat de deuren breder moesten worden, hebben de restauratieprofessionals van Witte Bouw een derde deel bijgemaakt in originele stijl (te zien op de foto, het lichtste deel). De deuren hebben nu in plaats van 3×2, 3×3 frames.

Aan de hangzijde van de deuren, hebben we de stijl los van de pennen gekregen. Om de deuren vervolgens te verbreden, hebben we met een nieuwe tussenstijl, met boven-, tussen- en onderdorpels, alles weer met pen en gat verbreed, zodat de deuren altijd weer terug in de originele staat gebracht kunnen worden. Het is heel bijzonder werk voor ons en een ware eer.

In Cobouw is ook een artikel geschreven over Léon van Berkel en zijn restauratiewerkzaamheden bij Witte Bouw en Aannemersbedrijf.
Klik op de link om meer te lezen.

 

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws