Eric Witte aan tafel in Tiny House met Maxime Verhagen

Eric Witte, bestuurslid Bouwend Nederland afdeling Amsterdam, in gesprek met Maxime Verhagen over de huidige conjunctuur in de bouw en het tekort aan vaklieden.

Op 5 maart nodigde Bouwend Nederland de gemeentelijke politiek in Amsterdam en lokale bouwbedrijven uit om samen, in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen, te spreken over samenwerkingsverbanden in de gespannen lokale woningmarkt. Het gesprek, onder leiding van Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, vond plaats in een voor deze gelegenheid geplaatst Tiny House op de Amsterdamse Zuidas.

Eric Witte, directeur Witte Bouw en bestuurslid Bouwend Nederland afdeling Amsterdam sprak zijn zorg uit of de sector ook wel de mensen kan leveren om te kunnen voldoen aan deze groei. Bouwbedrijven hebben veel opleidingsplaatsen beschikbaar maar hebben te weinig instroom van leerlingen. “Bouwend Nederland is een aantal jaar geleden een grootschalige instroomcampagne gestart in samenwerking met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven,” aldus Maxime Verhagen. “Onder meer met de campagnewebsite http://jegaathetmaken.nl/ en via social media kanalen willen we jongeren en zijinstromers stimuleren om te kiezen voor een baan in de bouw en infra.”

Zie de link voor als u het artikel verder wilt lezen.

http://www.bouwendnederland.nl/nieuws/11194294/stevige-samenwerking-met-bouw-basis-voor-nieuwbouwplannen-gemeente-amsterdam

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws