Constructie dakkapel Oostzaan

Op de foto hieronder (links) ziet u een voorbeeld van de open constructie die Witte Bouw heeft toegepast bij de renovatie van een dakkapel. Aan weerszijden zit namelijk een goot waarbij het water geloosd werd aan de achterzijde, waar de kilgoot samenkomt met de verholen goot…

Met name het houtwerk van de goot was op diverse plekken door en door aangetast doordat het een gesloten constructie was, waarbij vocht de kans kreeg om erin te trekken doordat de dampopen folie achter het zink van de goot was gelegd (het vocht kon er dus niet uit).

Witte Bouw heeft de goten weggehaald en opnieuw opgebouwd met andere detaillering en een open constructie (nogmaals: linkerfoto hierboven). Op de foto rechts hierboven ziet u de nieuwe situatie van de goot van bovenaf.

De opdrachtgever wilde graag zinken hemelwaterafvoer aan weerszijden om zo de verholen goot te ontlasten van water. Het zink in de goot is hoger op het dak gezet met voldoende opstand waarna de dampopen folie hier ruim overheen kon vallen. De gootconstructie zelf is ventilerend aangebracht waarbij vocht geen kans heeft om hierin te blijven hangen en het hout aan te tasten.

Al met al een technisch verhaal dus, maar wel onze dagelijkse korst. Daarom vinden we het leuk om u een beetje mee te nemen in wat ons vak zoal inhoudt. Hieronder ziet u nog hoe de goot van de dakkapel er in het begin aan toe was.

Dat is een behoorlijk verschil, vindt u niet? Wilt u nu ook iets door Witte Bouw aan uw pand laten verbeteren, neem dan zeker eens contact met ons op. We denken graag met u mee!

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws