Ambachtelijk timmerwerk in Noord in ere hersteld

Regio   |   26 januari 2012   |   bron: De Echo   | 

NOORD – In Amsterdam-Noord wordt donderdag 2 februari De Amsterdamse Timmerwerkplaats geopend. Eric Witte is initiatiefnemer van de Amsterdamse Timmerwerkplaats.

Op initiatief van het bekende Noord- Amsterdamse aannemers- en bouwbedrijf Witte Bouw is de timmerwerkplaats gerealiseerd om specialistische kennis en ervaring rond ambachtelijk timmerwerk op één plek bijeen te brengen. Witte Bouw heeft veel ervaring in de restauratie en renovatie van beeldbepalende panden in en rond Amsterdam. Voor de instandhouding daarvan is het belangrijk dat vakmanschap in ambachtelijk timmerwerk, houtbewerking en –constructie zoveel mogelijk ter beschikking komt van de bouwsector.

Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan ons historische Amsterdam, aan de maatschappelijke waarde van cultureel erfgoed én aan hoogwaardige werkgelegenheid in de bouw. Hier leren jongeren het ambachtelijke timmervak tot in de kneepjes en kunnen opdrachtgevers (woningcorporaties, eigenaren van monumenten, erfgoedbeheerders, particulieren) van ervaren vaklieden hoogwaardig, specialistisch timmerwerk verwachten.

Extra bijzonder is de energiehuishouding van het nieuwe pand. De Amsterdamse Timmerwerkplaats kan nagenoeg energieneutraal werken door de afvalproducten van houtbewerking ter plekke door een ingenieuze aanpak te hergebruiken voor verwarming van het hele gebouw.

Daarnaast zal in de nabije toekomst in een belangrijk deel van de energiebehoefte worden voorzien door zonnepanelen. Ook wordt uitsluitend hout gebruikt voorzien van het internationale FSC-keurmerk, dat garant staat voor verantwoord bosbeheer. Hiermee is De Amsterdamse Timmerwerkplaats een duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemend bedrijf dat een voorbeeld hoopt te zijn voor andere ondernemers in Amsterdam.


{CRLF dblquot}

Meer weten? Neem contact op.

Ja, graag!

Meer nieuws